پدید آورنده : علی دهقان زواره ، صفحه 62
1) مهرورزی و عطوفت در تربیت
مربی به انسانهای تحت تربیت خویش عشق میورزد، همچون پدر یا مادری مهربان که به امور فرزندان خویش رسیدگی میکند و رحمت و شفقت را راهکار فعالیت خویش قرار دهد.
2) خردورزی و کاربرد منطق و استدلال در تربیت
قرآن کریم بهرهمندی مربی را از منطق و سخنان محکم و استوار نشانه موفقیت او معرفی میکند و به پیامبر خویش میفرماید: حکمت و جدال احسن از مصادیق سخن منطقی و استدلال در بیان است.
3) صبوری، تحمل و سعه صدر در تربیت
تربیت انسان کاری ظریف و عمیق و دارای مشکلات عدیدهای است. در بیان راز شبانی پیامبران از امام صادق )ع) روایت شده است که خداوند هیچ پیامبری را به رسالت مبعوث نکرد مگر اینکه او را به چوپانی گرفت تا مردم داری، تحمل مشکلات هدایت و شیوه تربیت انسانها را به آنها بیاموزند. تحمل و سعه صدر از رموز موفقیت مربی در هدایت و تربیت است.
4) سخن دانی و نرمی در سخن
تأثیر مربی در حد زیادی به سخن وری، سخن شناسی و نرمی در سخن با مخاطبان تحت تربیت بستگی دارد و خوب سخن گفتن یکی از علائم خردورزی است.
5) اخلاص و انگیزه
یک مربی موفق و مطلوب نظام اسلامی از کار و فعالیت تربیتی خویش تنها رضایت خدا و خشنودی او را دنبال میکند و در این امر با خداوند متعال معامله میکند.
6) حسن خلق و معاشرت نیکو در تربیت
حسن خلق موجب جذب دلها و نفوس است و به ویژه در برخوردهای اولیه با انسانهای تحت تربیت میتواند تأثیر فراوانی در تأثیرپذیری آنها داشته باشد و قرآن کریم یکی از عوامل گرایش مردم به پیامبر اسلام را خوش اخلاقی پیامبر معرفی میکند.
7) ایجاد فرصت و غنیمت دانستن آن در امر تربیت
یک مربی موفق از دیدگاه قرآن کریم توانایی بهرهمندی از همه فرصتهای موجود و خلق فرصت جدید در کار تربیتی را دارد. اهل نوآوری و ابتکار در تربیت است. از شرایط موجود استفاده بهینه میکند و اگر شرایط مقتضی وجود ندارد سعی در ایجاد فرصتهای جدید میکند.
|
تعداد بازديد : 136
نویسنده فضه محمدی در دوشنبه 03 آذر 1393 |
نظرات(0)